Dinjiška je prvi kraj, na katerega naletite, ko pridete na otok Pag po mostu. Otok Pag je eden najbolj priljubljenih otokov zadrskega arhipelaga kot turistična destinacija zaradi svoje geografske lege, odličnih prometnih povezav, dolge in bogate zgodovine, pristne gastronomske ponudbe in razvite turistične infrastrukture.
Pag je eden največjih proizvajalcev soli na tem območju. V Dinjiški si lahko še vedno ogledate tradicionalna solna polja. Dinjiška je bila pomembna za proizvodnjo soli, saj je naravno zaščitena pred burjo, severnim vetrom, ki je na Pagu močan. Danes je zaradi te značilnosti odlično pristanišče za majhne ladje.
Prebivalci se večinoma ukvarjajo s kmetijstvom in turizmom. Prenočišča so večinoma v zasebnih apartmajih in hišah. Sodobna oprema in tradicionalno prijazni gostitelji bodo poskrbeli, da bodo počitnice udobne in prijetne.
Počitnice v Dinjiški so izjemne predvsem zaradi odličnih gastronomskih doživetij, ki jih vodi tradicionalni domači sir. Pag je znan po dobri dalmatinski kuhinji in vinski trti. V prid Dinjiški govori tudi bližina največjega mesta na otoku, Paga. To je upravno in kulturno središče otoka z vsemi mestnimi vsebinami, kot so banke, trgovine, restavracije, ambulante in nočno klubsko življenje, kjer se lahko zabavajo tudi zahtevni.
Pag je tudi kraj, ki ni namenjen le uživanju v soncu in morju, temveč tudi aktivnemu oddihu; kolesarjenju, potapljanju, jadranju, pohodništvu ali enodnevnim izletom na bližnje otoke ali v čudovito dalmatinsko mesto Zadar.